Kerstnieuwsbrief 2017

Kerstnieuwsbrief van Het Koolwitje 2017

Voor je het weet is de drukste en gezelligste tijd van het jaar alweer aangebroken. In de zomer denk je, we hebben nog wat maanden te gaan, maar dan gaat de tijd altijd in de versnelling en komen de Kerstbestellingen binnen. Een tijd van uitpakken, controleren, prijzen en weer inpakken volgt. Want ik ga altijd in één keer over op de Kerst. Eerst ruimte creëren, een niet geringe klus, want alles is leuk. Keuzes maken en dan buffelen. Ik had dit jaar een nieuwe hulp. Marion heeft mij geweldig geholpen. Alles heeft een plekje gevonden, ongelooflijk maar waar. Als je mijn hal zag, dan dacht je misschien dat ik de buren had afgehuurd voor de Kerstperiode, maar niets is minder waar. Met veel passen en meten is het ons gelukt. Nu maar hopen dat iedereen het leuk gaat vinden. Sinterklaas en de Kerstman zijn in ieder geval van harte welkom.

IMG_2589
IMG_2590
IMG_2598 2
IMG_2592 2

Vorig jaar hebben jullie al kennis gemaakt met Räder, een prachtig merk met oog voor design, detail en kwaliteit. Kleine hebbedingetjes zoals de Angel to go, prachtige Kerstballen, lichthuisjes, kleine vaasjes, kaarsenstandaards met engeltjes, eekhoorntjes of een eikeltje, Kerststalletjes en Kersthangers. Je kan wel zeggen, dat ik helemaal LOS gegaan ben met Räder, ik hoop dat de liefde wederzijds is.

IMG_2587
IMG_2593
Rader
Rader bol
Rader eikeltje
Rader eekhoorn

Bunzlau Castle heeft een fantastisch nieuw Kerstdecor, echt een sfeerplaatje. Zo’n mokje is een absolute MUST voor de komende wintermaanden. Uiteraard is de gehele collectie tot de nok toe aangevuld en voor iedere klant is een gloednieuwe brochure beschikbaar! Het pizzabord, het pastabord, het gave Bunzlau Castle kookboek zijn echte aanraders voor op je Sinterklaaslijstje.

Hou de FB pagina van Het Koolwitje in de gaten want er komt een hele gave Bunzlau Castle actie. Deze start op 15 november en duurt tot 5 december. Spannend!!!

IMG_2594
IMG_2597

Emma Bridgewater heeft ook haar best gedaan. Voortbordurend op voorgaande jaren, in dezelfde kleurstelling, gave baby- en ½ pint mugs. Ook de fazantenmokken en Heleborusmokken zijn  ‘winter’-bestendig. Gave Kerstblikken, Crackers en natuurlijk de verzorgingslijn zijn leuke presentjes.

IMG_2599
Emma Bridgewater
IMG_2591
Krans

Zusss neemt de halve winkel over met o.a. gave tassen groot en klein, warme sjaals, agenda’s 2018 (ook navullingen), notitieboekjes, geurkaarsen, sleutelhangers, armbandjes, horloges, klokjes en  broodplanken.

IMG_2601
IMG_2588

Long Island Living heeft prachtige glazen engeltjes met veel glitters, vilten muizen, zachte hertjes en meer, veel meer!

IMG_2602
IMG_2600
IMG_2596
Engeltje
IMG_2595
Boompjes

Natuurlijk hebben wij ook de Mariabeelden weer op voorraad, de geurkaarsjes en geurzakjes van Bridgewater Company, Kerstservetten en Kerstzakdoekjes van IHR, gekke kerstballen, Aspen Cider Spices voor door de rode wijn, thee, appelmoes, rode kool en appeltaart, leuke gebreide pannenlappen, keukendoeken, sjaals, omslagdoeken en mutsjes van Knit-Factory, mooie sjaals van Revelz.

Echt te veel om op te noemen. Kom gewoon een kijkje nemen in de voorraadkamer van Sinterklaas en Kerstman.

IMG_2604
IMG_2603

Gezellige evenementen in november en december in Buren:

 • De Kerst-inn is vanaf 17 november, bijna alle winkels in Buren zijn dan in Kerstsfeer.
 • Op dinsdag, woensdag en donderdag 12, 13 en 14 december is Het Koolwitje voor de 7e keer present op de Kerstmarkt in het Ziekenhuis Rivierenland te Tiel. Uitsluitend bedoeld voor het personeel en de vrijwilligers van het ziekenhuis. Zin in!
 • WintersBuren is op zaterdag 16 december van 16.00 – 21.00 uur. Een nieuw evenement! Het Koolwitje zal deze super gezellige dag/avond natuurlijk open zijn. Veel muziek, de Kerstman komt naar Buren, een wijn en delicatessengebeuren in de Lambertuskerk, wensboom, exposities in de Synagoge en bij Anjo beelden in brons, afterparty bij De Hofhouding. Je komt helemaal in de Kerstsfeer. Uiteraard zijn alle winkels, musea, de molen en horecagelegenheden open.

Gewijzigde openingstijden:

 • Extra open op ZONDAG 19 november en ZONDAG 26 november en ZONDAG 3 december voor Sinterklaasinkopen.
 • Extra open op ZONDAG 10 december en ZONDAG 17 december voor Kerstinkopen.
 • Zaterdag 16 december WintersBuren tot 21.00 uur open.
 • Zaterdag 23 december tot 16.00 uur open.
 • Vanaf woensdag 27 december t/m woensdag 31 januari 2018 is Het Koolwitje gesloten.
 • Donderdag 1 februari om 10.00 uur ben ik weer open.
 • In februari en maart is Het Koolwitje op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur dicht.
 • In april weer volgens de gebruikelijke openingstijden en die zijn:
 • Woensdag 13.00 – 17.00, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Ik verheug me op jullie komst. We gaan vanaf woensdag 8 november alvast proefdraaien.

Liefs, An